Adidas Sickline: toegelaten beschermingsmateriaal

Als je in de markt ben voor een nieuw zwemvest of een nieuwe helm kan de lijst met toegelaten Helmen en zwemvesten van de Adidas Sickline organisatie je misschien helpen in de keuze, zelfs als je niet dagelijks de Wellerbrücke Strecke afvaart ;-)

De belangrijkste gehanteerde criteria voor de keuze van de helmen zijn:

  • het materiaal waarvan de helm is vervaardigd
  • de oppervlakte van het hoofd die de helm beschermd

Voor de zwemvesten zijn de volgende criteria van belang:

  • aanwezigheid van een borstgordel die gebruikt kan worden om de zwemmer uit het water te hijsen
  • versterkte schouderbanden die een meer dan normale belasting aankunnen zodat deze als hijslus gebruikt kunnen worden.

Het originele artikel op de Adidas-Sickline website en de lijst met helmen en zwemvesten

2013/10/07 11:24 · mark

nieuwe Wildwaterbaan Donau Insel, Wenen

Komende vrijdag is de feestelijke opening van de nieuwe wildwaterbaan, “VERBUND-Wasserarena”, aan de rand van Wenen gepland.

De baan heeft een lengte van 250m en wordt gevuld met een serie pompen die een maximum debiet van 12m³/sec kunnen opbrengen, aangedreven door stroom van VERBUND.

onderste deel van de baan

Meer informatie op de website van de baan

Geotag (locatie) voor:
2013/08/27 17:41 · mark

Vaarbeperking Noorse rivieren

Met ingang van 2013 is er voor een aantal Noorse rivieren een vaarbeperking vanwege besmettingsgevaar met Gyrodactylus Salaris1), een parasitaire platworm die zich als een bloedzuiger in de huid van de wilde zalm nestelt en de zalm langzaam oplost en opeet. Het gaat om Driva, Grøvu, Vefsna, Rauma en Susna.

De vaarbeperking wordt gederogeerd indien aan één van de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  1. kano's en kleding zijn ontsmet in een daarvoor bedoelde inrichting; deze inrichtingen bevinden zich veelal bij pompstations in de buurt van de besmette rivieren en zijn tegen betaling te gebruiken.
  2. kano's en kleding zijn ontsmet met Virkon® S ontsmettingsmiddel; dit middel is in Noorwegen verkrijgbaar bij de Felleskjøpet2) winkels. Vreemd genoeg lijkt Virkon S alleen voor bestrijding van virussen, bacteriën, gisten en schimmels te zijn getest.

De kwitantie of kassabon dus goed bewaren.

Gezien het prijskaartje dat aan het gebruik van een desinfectie station kan hangen heeft de tweede optie duidelijk de voorkeur. Formeel valt de toegang tot de rivieren onder het “Allemannretten” [en], echter met de vrije toegang komt ook een verantwoordelijkheid, neem die!

Het laatste nieuws over deze zaak via de open Facebook groep van NPF – Teknisk Komitè Elv.

Snipper uit Wikipedia: Gyrodactylus salaris

Gyrodactylus salaris, commonly known as salmon fluke, is a tiny monogenean ectoparasite which lives on the body surface of freshwater fish. This leech-like parasite has been implicated in the reduction of Atlantic salmon populations in the Norwegian fjords. It also parasitises other species, including rainbow trout. G. salaris requires fresh water, but can survive in brackish water for up to 18 hours.

The parasite is 0.5 mm (0.02 in) long, and cannot be seen with the naked eye, but it can be seen with a magnifying glass. On its posterior end is a haptor, a specialized organ for attaching to the host fish, which has sixteen hooks around its edge. The parasite is viviparous, that is, it produces live offspring. The parasites give birth to live young nearly as big as themselves and at this time, a further generation is already growing inside the neonates.

Webcam wildwaterbaan Hohenlimburg

Sinds kort is er een webcam van de slalombaan in Hohenlimburg beschikbaar. Handig om even de waterstand van de Lenne te controleren en of de baan misschien gesloten is…

Webcam kanoslalombaan Hagen-Hohenlimburg

Geotag (locatie) voor:

Peddelen met een blinde

Erik Weihenmayer, een blinde extreemsporter, is aan het trainen om volgend jaar de Grand Canyon van de Colorado te bevaren. Ik weet nog dat ik mensen geblinddoekt een paar minuten over een slalom parcours liet varen, dus echt verbaasd over de mogelijkheden van blinde kanoërs ben ik niet. Erik's grootste probleem is de communicatie met zijn gids, anders dan met veel andere sporten waar je elkaar kunt horen, is het in een stroomversnelling op een rivier een lawaai van jewelste.

Bekijk of download de film op Vimeo.

2013/02/16 16:22 · mark

Rescue for River Runners video's

Een handige serie video's die de gangbare reddingstechnieken en materialen behandelt door Five2Nine uit Canada. Hieronder de eerste aflevering en de feed met de andere afleveringen.

2012/11/23 22:35 · mark

"Wildwassereldorado Osttirol" een nieuwe rivierengids

Osttirol-Werbung (de VVV van Osttirol) en de Osttiroler Kajak Club hebben een nieuwe rivierengids voor wildwater uitgebracht. In de 28 pagina's tellende gids vind je beschrijvingen van bekende rivieren als de Isel, de Drau maar ook de woeste beken als de Tauernbach. Verder informatie over de peilschalen, campings en andere belangrijke zaken.

Download: wildwasser-ostt-2012.pdf (of de lokale kopie: wildwassereldorado_osttirol-2012.pdf)

Zie ook "Wildwassereldorado Osttirol" - neuer Wildwasserführer.

Geotag (locatie) voor:
2012/04/24 17:03 · mark

Hoge Lesse, 8 januari

2012/01/10 22:32 · mark · 1 Opmerking

Vesder waterlossing 2011

De waterlossing van de Vesder staat meestal in het voorjaar gepland. Dit jaar echter, vanwege de bosbranden op de Hoge Venen en het droge voorjaar, werd de waterlossing afgeblazen. Als goedmaker was er dus een waterlossing afgelopen weekend. Met prachtig weer en een iets lagere waterstand dan de laatste keer dat ik 'm heb gevaren waren alle stuwen goed te varen.

Geotag (locatie) voor:
2011/11/15 22:17 · mark

<< Nieuwe berichten | Oude berichten >>

1)
kortweg “gyro”
2)
“boerenbond” of landbouw
blog.txt · Laatst gewijzigd: 2013/08/08 11:29 (Externe bewerking)
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0