Derogatie regeling

De derogatie regeling vereist lidmaatschap van het Vlaamse Kajak en Kano Federatie (VKKF) of de Waalse zuster Fédération Francophone de Canoë et Kayak (FFC) dan wel direct lidmaatschap van de federatie Koninklijk Belgisch Kano Verbond / Fédération Royale Belge de Canoë (http://www.kbkv.be). Dit lidmaatschap volgt automatisch bij aanmelding bij een Belgische vereniging zoals Willebroekse Kajak Klub Hazewinkel.

Binnen de regeling zijn rivier trajecten en in/uitstap punten aangewezen welke bij bepaalde waterstand bevaarbaar zijn en anders niet. In principe mag er alleen worden gevaren in het winterseizoen (1 oktober - 15 maart), met een aantal uitzonderingen.

Seizoen 2022 / 2025

Het nieuwe derogatie besluit is geldig t/m 30 sept 2025 (voor 3 jaar dus). Alle details op Toegang tot de rivieren in het Waalse gewest 2022-2025.

Vooraanmelding en verslag blijven verplicht.

Jachtkalenders worden oa. bekend gemaakt op:

Met de reputatie van prachtige wandelstreek willen de Oostkantons de wandelaars en mountainbikers geruststellen en hun aanwezigheid in herfst en winter volledig veiligstellen. Het jachtseizoen loopt voornamelijk van 21 september tot 31 december (met enkele korte bijkomende periodes in de lente en in de zomer en wetende dat het everzwijn het ganse jaar mag geschoten worden.

Vaarverbod wegens visvangst

Op de derde zaterdag van maart en de de eerste zaterdag van juni is er een algemeen vaarverbod voor de Ardenner rivieren en beken vanwege de visvangst seizoensopening. In 2024 zijn dat 16 maart en 1 juni (vallen allemaal dus buiten de winterperiode).

Beschrijvingen van derogatie rivieren

beschrijvingen/belgie/derogatie.txt · Laatst gewijzigd: 2023/11/07 13:52 door mark
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0