Derogatie regeling

De derogatie regeling vereist lidmaatschap van het Nederlandstalig Kano Verbond (NKV) of de Waalse zuster Fédération Francophone de Canoë et Kayak (FFCK) dan wel direct lidmaatschap van de federatie Koninklijk Belgisch Kano Verbond / Fédération Royale Belge de Canoë (http://www.kbkv.be). Dit lidmaatschap volgt automatisch bij aanmelding bij een Belgische vereniging zoals Nirjhara.

Binnen de regeling zijn rivier trajecten en in/uitstap punten aangewezen welke bij bepaalde waterstand bevaarbaar zijn en anders niet. In principe mag er alleen worden gevaren in het winterseizoen (1 oktober - 15 maart), met een aantal uitzonderingen.

Seizoen 2017/2018

Ten opzichte van de afgelopen derogatie zijn er een aantal aanpassingen in de regeling.

  • De Hoegne staat terug op de lijst!
  • De minima van de Ourthes werd ietwat opgetrokken.
  • wat de Amblève betreft is het nu gelukt om het (overbodige) maximum van het parcours des Fonds des Quarreux uit de tekst te krijgen.
  • Voor de Vesder werd het traject aangepast aan datgene wat we als traject verkrijgen bij waterlossing. Van de stuw te Eupen tot Perkiets dus.

Aanmelden voor bevaring van de Hulle en de Houille middels mail naar beauraing.cantonnement.dnf.dgarne@spw.wallonie.be in de werkdagen voorafgaand aan bevaring, anders per SMS of gesprek op +32 82 64 36 10 eea. uiteraard in je beste Frans ter voorkoming van conflict met mogelijke jagers.

De jachtkalenders worden bekend gemaakt op:

Vaarverbod wegens visvangst

Op de derde zaterdag van maart en de de eerste zaterdag van juni is er een algemeen vaarverbod voor de Ardenner rivieren en beken vanwege de visvangst seizoensopening. In 2018 zijn dat 17 maart en 2 juni (NB beiden vallen dus buiten de winterperiode).

Beschrijvingen van derogatie rivieren

beschrijvingen/belgie/derogatie.txt · Laatst gewijzigd: 2017/12/17 12:36 door mark
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0