Pustertal (Val Pusteria)

Het Pustertal is een uitgestrekt dal in Zuid Tirol, begrensd door Ost Tirol aan de noordoostkant en de Dolomieten aan de zuidkant. Het is een drietalig (Duits, Italiaans en Ladin) gebied dat nog niet zo lang geleden deel uitmaakte van Oostenrijk.

Snipper uit Wikipedia: Pustertal

Het Pustertal (Italiaans: Val Pusteria, Ladinisch: Val de Puster) is een uitgestrekt dal in de Alpen dat grotendeels in het noordoosten van de Italiaanse provincie Zuid-Tirol ligt en voor een kleiner deel in het Oostenrijkse Oost-Tirol. Het Duits is de voornaamste taal in het Pustertal. In enkele zijdalen in het zuiden zoals het Gadertal wordt ook Ladinisch gesproken.

Van de meeste rivieren worden waterstanden gepubliceerd op de website van de provinciale overheid. Op diezelfde website zijn ook vaarbe Actuele informatie is te vinden bij Kayak Club Pustertal, de club heeft een kleine gids 1) gepubliceerd.

Vaarbepalingen

Op de meeste rivieren zijn vaarbepalingen voor raft en kano van toepassing; vaarbepalingen (pdf) 2) of kanustrecken.

Playspots

Er is een speelgolf tussen Luttach en Speikboden (GPS 46.9375°,11.9338° of 46°56'15“,011°56'02”). De waterstand van de Ahr moet tussen 120 en 160cm staan voor de St. Georen peilschaal. Aanrijden: Vanaf Sand in Taufers over de SS521 naar Luttach rijdend bevindt zich zo'n 150 m na skigebied Speikboden de rodeospot. De golf is direct achter de bosschage van de “Hochseilgarten”, aan de rechterkant van de weg te vinden.

Uitvalsbasis

Kayak Club Pustertal beveelt camping Gisser aan:

Camping - Hotel Gisser

Pustertalerstraße 26
39030 St. Sigmund (BZ)
tel. +39 (0)474 569 605
info@hotelgisser.it

In het voorjaar van 2016 is er een nieuwe eigenaar die zich onvriendelijk gedraagt en de reservering is “vergeten”. Qua locatie wel een redelijke plek als je bij de rivier staat (zo ver mogelijk van de doorgaande weg af vanwege lawaai) want centraal gelegen. Absolute aanrader is het restaurant 150m bergop langs de hoofdweg.

Rivieren

Kaart

gebruiksaanwijzing

In de kaart zijn verschillende functies beschikbaar.

muis/vinger bediening
 • verschuiven door met de muis de kaart vast te pakken kunt u deze verschuiven
 • overzichtskaart met het < knopje rechts onderin de kaart kunt u een overzichtskaart uitvouwen
 • in- en uitzoomen door op de + en - knoppen links bovenin de kaart kunt u meer of minder detail in de kaart bekijken
 • thema's aan- of uitzetten na op het ≡ ikoon te klikken aan de rechterkant van de kaart krijgt u een overzicht van de beschikbare kaarten en thema's, u kunt hier een selectie maken.
 • informatie opvragen in de kaart kunnen zich elementen bevinden die meer informatie dragen, door erop te klikken kunt u deze opvragen
 • volledig scherm weergave met behulp van de ⛶ knop kan de kaart worden gemaximaliseerd, gebruik de ▢ knop om weer terug te gaan naar pagina weergave.
toetsenbord bediening

Voor toetsenbord bediening dient u de kaart te activeren middels de tab toets (als de kaart actief is vertoont deze een focus ring).

 • verschuiven met behulp van de pijl toetsen kunt u de kaart verschuiven
 • overzichtskaart met het + knopje rechts onderin de kaart kunt u een overzichtskaart uitvouwen
 • in- en uitzoomen door op de + en - knoppen links bovenin de kaart te klikken of de + en - toets te gebruiken kunt u meer of minder detail in de kaart bekijken
 • thema's aan- of uitzetten na op het ≡ ikoon te klikken aan de rechterkant van de kaart krijgt u een overzicht van de beschikbare kaarten en thema's, u kunt hier een selectie maken.
 • informatie opvragen in de kaart kunnen zich elementen bevinden die meer informatie dragen, middels de i toets activeert u een cursor die met de pijltoetsen verschoven kan worden, met de enter toets voert u een opvraag actie uit. Gebruik de i of de escape toets om deze functie weer uit te schakelen en terug te keren naar navigatie modus
 • volledig scherm weergave met behulp van de ⛶ knop kan de kaart worden gemaximaliseerd, gebruik de ▢ knop om weer terug te gaan naar pagina weergave.

Het kan zijn dat een aantal van deze functies niet beschikbaar is gesteld door de auteur van de pagina of de beheerder.

Belangrijke locaties voor het Pustertal

 

Locaties in de kaart
id symbool latitude longitude beschrijving
Belangrijke locaties voor het Pustertal
1 camping 46.80781º 11.81227º

Camping - Hotel Gisser, Pustertalerstraße 26
39030 St. Sigmund (BZ)

beschrijvingen/regio/pustertal.txt · Laatst gewijzigd: 2020/10/18 12:33 door mark
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0