Stªrt pagina

Welkom op wild-water.nl, een project van Mark. Ooit, begin 2007, begonnen als verzameling links en fotoalbums is deze wiki uitgegroeid naar een platform om rivier beschrijvingen voor en met wildwater-kanoërs te verzamelen en te delen. Daarnaast dient de site ook als ontwikkel en test omgeving van een aantal zelf gebouwde modules voor de software van de website.

Hoofdstukken in deze wiki

Laatste updates beschrijvingen

Recent aangepaste pagina's onder Rivier Beschrijvingen

  • Derogatie regeling update derogatie regeling voor komende winter + aanvulling jachtkalenders — Mark 2019/10/20 17:52
  • Eau d'Heure aangemaakt — Mark 2019/10/20 16:10
  • België [Algemeen] update vaarverbod wegens visvangst 2020 — Mark 2019/10/20 15:49

Blog

Logboek: een jaar wildwatertochten

Aan de vooravond van het nieuwe (zomer) seizoen1) een klein overzicht van de wildwater tochten van afgelopen jaar. Een aantal tochten is vastgelegd in een foto verzameling op . Bij elkaar zijn er weer heel wat kilometers gemaakt (en niet alleen in de kano). Waar zijn we zoal geweest?

Een week naar Wildalpen in het voorjaar, helaas met relatief laag water en een gekneusde rib waardoor de wildere beekjes buiten schot bleven. In de zomer een ruime week naar Lienz met (voor mij) als hoogtepunt van de week de Defreggenbach.

Na de zomer, het inmiddels traditionele, “Rallye de la Cure” weekend. Daar werden we op vrijdag verrast met water in de Chalaux. Net te laat ingestapt waardoor het na een kilometer varen een wandeling door de beek met “sanitair debiet” werd, de kraan was dichtgedraaid :-| In de herfstvakantie puur genot met een weekend “freak” hoogwater op de Irreler Wasserfälle van de Prüm met hoge middag temperaturen en veel zon.

In de winter stonden de usual suspects op het programma waaronder de Lesse en Vresse, de Rur en Perlbach en de Salm en Lienne

→ Lees verder...

Hoge Rur, Reichenstein tot Hammer (Grünenthalstrasse)

Hoewel het water al weer een stuk gezakt was in vergelijking met een paar dagen eerder was er, met bijna 70 cm op de peilschaal in Monschau, nog voldoende voor een leuke tocht. Meestal ligt er in deze tijd van het jaar sneeuw op de oevers van de Rur, maar nu was het ronduit warm met zo'n 7 graden boven het vriespunt.

Peilschaal grafiek van de Rur in Monschau, 70 cm op 21 december 2014

Geotag (locatie) voor:
1)
kanoën kan natuurlijk het hele jaar door!
start.txt · Laatst gewijzigd: 2018/03/09 11:30 door mark
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0