Julische Alpen

Uitvalsbasis

Bovec beschikt over een aantal campings aan het water en er zijn tal van appartementen te huur. Tevens supermarkt en restaurants op loopafstand. De camping in Soca is ook een aanrader.

Bevaringsregeling

Er is een vaarbeperking voor de rivieren in het gebied; varen is toegestaan van 15 maart t/m 31 oktober en in die periode van 9:00 tot 18:00, verder mag er alleen op de Soča en de Koritnica worden gevaren. Daarnaast is er een vergunning / vaarbewijs nodig, oa verkrijgbaar bij de VVV. zie: http://www.bovec.si/recreation/soca_river/ voor meer info (folder en prijslijst).

Het vaarbewijs is onder andere te verkrijgen bij de TouristInfo in Bovec, het Prijoncenter 1) in Čezsoča en sommige campings (oa. Camp Lazar in Kobarid). De prijs voor 2009 is € 2.50 per dag of € 10 voor een week.

Rivieren

Ander leuks

Het Triglav park biedt prachtige wandelpaden die veelal ook met de MTB te doen zijn. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Boka waterval bij Log Čezsoški en de bron van de Soča. Bovec biedt verder de skilift naar de Kamin waar een MBT downhill piste is en tot laat in het voorjaar kan er geskied worden. Ook de moeite waard zijn de canyoning tochten, de zipline en andere spektakel sporten die door verschillende bedrijven vanuit Bovec worden gerund.

Geotag (locatie) voor:
beschrijvingen/regio/julische_alpen.txt · Laatst gewijzigd: 2020/10/18 12:33 door mark
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0