Sanna

FIXME
De beschrijving en de kaart zijn onvolledig

Algemeen

De Sanna is een zijrivier van de Inn en wordt gevormd door de samenvloeiing van de Rosanna en de Trisanna. De waterstand is grotendeels bepaald door de verschillende HE centrales.

Regio: Tirol

Trajecten

De Sanna biedt slechts 1 traject dat begint vrij kort na de HE centrale die bij de samenvloeiing van de Trisanna en de Rosanna staat. Let op bij het gebruik van oude beschrijvingen, in 2005 is er een vreselijk hoogwater geweest waarna grote delen van de Sanna zijn aangepakt om schade bij vergelijkbare gebeurtenissen te beperken.

Standaard Traject

Instap: raftinginstap op de linkeroever (150m na de samenvloeiing), te bereiken door een grindpad 500m stroomop te volgen dat bij de eerste brug (B188) over de Sanna van de weg aftakt.

Uitstap: Landeck, parkeerplaats bij de monding in de Inn

Moeilijkheid: WW III-IV

Afstand: 7 km

Verval: 13

Peilschaal:

Bevaringsregeling: onbekend

Oeverondersteuning: matig

Beschrijving: Ongeveer een kilometer na de instap, kort na een voetbrug, is een scherpe bocht naar rechts -de voormalige “Schiefes Eck”- met een aantal pittige walzen in de buitenbocht en na de bocht. Bij Pians is een sterke venauwing van de rivier met een hoog boogbruggetje, de stroomversnelling naar het bruggetje is vrij stijl en vormt de “Pianser Schwall” dit deel van de rivier is gevoelig voor sterke wisselingen in de bedding, ondanks de oeververstekingen ed.

De blokkenstuw vlak voor de monding is meestal links te varen, anders met moeite bij de peilschaal(rechts) uitstappen

Kaart

gebruiksaanwijzing

In de kaart zijn verschillende functies beschikbaar.

muis/vinger bediening
 • verschuiven door met de muis de kaart vast te pakken kunt u deze verschuiven
 • overzichtskaart met het < knopje rechts onderin de kaart kunt u een overzichtskaart uitvouwen
 • in- en uitzoomen door op de + en - knoppen links bovenin de kaart kunt u meer of minder detail in de kaart bekijken
 • thema's aan- of uitzetten na op het ≡ ikoon te klikken aan de rechterkant van de kaart krijgt u een overzicht van de beschikbare kaarten en thema's, u kunt hier een selectie maken.
 • informatie opvragen in de kaart kunnen zich elementen bevinden die meer informatie dragen, door erop te klikken kunt u deze opvragen
 • volledig scherm weergave met behulp van de ⛶ knop kan de kaart worden gemaximaliseerd, gebruik de ▢ knop om weer terug te gaan naar pagina weergave.
toetsenbord bediening

Voor toetsenbord bediening dient u de kaart te activeren middels de tab toets (als de kaart actief is vertoont deze een focus ring).

 • verschuiven met behulp van de pijl toetsen kunt u de kaart verschuiven
 • overzichtskaart met het + knopje rechts onderin de kaart kunt u een overzichtskaart uitvouwen
 • in- en uitzoomen door op de + en - knoppen links bovenin de kaart te klikken of de + en - toets te gebruiken kunt u meer of minder detail in de kaart bekijken
 • thema's aan- of uitzetten na op het ≡ ikoon te klikken aan de rechterkant van de kaart krijgt u een overzicht van de beschikbare kaarten en thema's, u kunt hier een selectie maken.
 • informatie opvragen in de kaart kunnen zich elementen bevinden die meer informatie dragen, middels de i toets activeert u een cursor die met de pijltoetsen verschoven kan worden, met de enter toets voert u een opvraag actie uit. Gebruik de i of de escape toets om deze functie weer uit te schakelen en terug te keren naar navigatie modus
 • volledig scherm weergave met behulp van de ⛶ knop kan de kaart worden gemaximaliseerd, gebruik de ▢ knop om weer terug te gaan naar pagina weergave.

Het kan zijn dat een aantal van deze functies niet beschikbaar is gesteld door de auteur van de pagina of de beheerder.

Kaart met in- en uitstap punten van de Sanna

 

Locaties in de kaart
id symbool latitude longitude beschrijving
Kaart met in- en uitstap punten van de Sanna
1 instap 47.1203º 10.4951º

Instap Sanna

2 uitstap 47.1408º 10.5544º

Alternatieve uitstap brug over de Sanna in Landeck

3 uitstap 47.1434º 10.5631º

Uitstap monding Sanna in Inn

beschrijvingen/oostenrijk/sanna.txt · Laatst gewijzigd: 2022/06/14 08:30 door mark
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0