Espezonette

FIXME Deze pagina is in aanbouw.

Algemeen

De Espezonette is een rechterzijrivier van de Allier en mondt hierin uit bij La Vigeyre. Het is een interessante wildbeek met zeer helder water in een schitterend landschap, gedeeltelijk door kloven. De moeilijkheden zijn sterk afwisselend, met sterk verblokte gedeelten, zeer snel, smal en steil, bomen, takken en struiken, drempels en versnellingen met veel verval (WW III met passages WW IV), één steil verval in een kloof WW V, en gedeelten vooral in de benedenloop WW II.

Bevaarbaar in voorjaar en herfst en na sterke regenval.

Regio: Allier / Haute Loire

Trajecten

Lanarce - monding in Allier

Instap:

Uitstap:

Moeilijkheid: WW III - WW V

Afstand: 13 km

Verval:

Peilschaal: Een stand van 80 cm van de Allier bij le Nouveau Monde houdt in dat de Espezonette zeer ver beneden het minimumpeil staat.

Bevaringsregeling: Vaarverbod

Oeverondersteuning: goed matig geen

Beschrijving: Ingestapt kan worden vanaf Lanarce of op goede plaatsen en bruggen stroomafwaarts hiervan. Uitgestapt kan worden op de Allier.

Kaart

gebruiksaanwijzing

In de kaart zijn verschillende functies beschikbaar.

muis/vinger bediening
 • verschuiven door met de muis de kaart vast te pakken kunt u deze verschuiven
 • overzichtskaart met het < knopje rechts onderin de kaart kunt u een overzichtskaart uitvouwen
 • in- en uitzoomen door op de + en - knoppen links bovenin de kaart kunt u meer of minder detail in de kaart bekijken
 • thema's aan- of uitzetten na op het ≡ ikoon te klikken aan de rechterkant van de kaart krijgt u een overzicht van de beschikbare kaarten en thema's, u kunt hier een selectie maken.
 • informatie opvragen in de kaart kunnen zich elementen bevinden die meer informatie dragen, door erop te klikken kunt u deze opvragen
 • volledig scherm weergave met behulp van de ⛶ knop kan de kaart worden gemaximaliseerd, gebruik de ▢ knop om weer terug te gaan naar pagina weergave.
toetsenbord bediening

Voor toetsenbord bediening dient u de kaart te activeren middels de tab toets (als de kaart actief is vertoont deze een focus ring).

 • verschuiven met behulp van de pijl toetsen kunt u de kaart verschuiven
 • overzichtskaart met het + knopje rechts onderin de kaart kunt u een overzichtskaart uitvouwen
 • in- en uitzoomen door op de + en - knoppen links bovenin de kaart te klikken of de + en - toets te gebruiken kunt u meer of minder detail in de kaart bekijken
 • thema's aan- of uitzetten na op het ≡ ikoon te klikken aan de rechterkant van de kaart krijgt u een overzicht van de beschikbare kaarten en thema's, u kunt hier een selectie maken.
 • informatie opvragen in de kaart kunnen zich elementen bevinden die meer informatie dragen, middels de i toets activeert u een cursor die met de pijltoetsen verschoven kan worden, met de enter toets voert u een opvraag actie uit. Gebruik de i of de escape toets om deze functie weer uit te schakelen en terug te keren naar navigatie modus
 • volledig scherm weergave met behulp van de ⛶ knop kan de kaart worden gemaximaliseerd, gebruik de ▢ knop om weer terug te gaan naar pagina weergave.

Het kan zijn dat een aantal van deze functies niet beschikbaar is gesteld door de auteur van de pagina of de beheerder.

 

Locaties in de kaart
id symbool latitude longitude beschrijving
beschrijvingen/frankrijk/espezonette.txt · Laatst gewijzigd: 2022/05/16 12:02 door mark
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0