Stªrt pagina

Welkom op wild-water.nl, een project van Mark. Ooit, begin 2007, begonnen als verzameling links en fotoalbums is deze wiki uitgegroeid naar een platform om rivier beschrijvingen voor en met wildwater-kanoërs te verzamelen en te delen. Daarnaast dient de site ook als ontwikkel en test omgeving van een aantal zelf gebouwde modules voor de software van de website.

Hoofdstukken in deze wiki

Laatste updates beschrijvingen

Recent aangepaste pagina's onder Rivier Beschrijvingen

Blog

Logboek: 1989 tot heden

Mijn “palmares”, het is nog een beetje een “work in progress” en van “vroeger” is een deel gereconstrueerd aan de hand van foto boeken van de vakanties. Dagtochten en weekendjes in de Ardennen ontbreken veelal in de vroege jaren, evanals de waterstand gegevens.

→ Lees verder...

Logboek: een jaar wildwatertochten

Aan de vooravond van het nieuwe (zomer) seizoen1) een klein overzicht van de wildwater tochten van afgelopen jaar. Een aantal tochten is vastgelegd in een foto verzameling op . Bij elkaar zijn er weer heel wat kilometers gemaakt (en niet alleen in de kano). Waar zijn we zoal geweest?

Een week naar Wildalpen in het voorjaar, helaas met relatief laag water en een gekneusde rib waardoor de wildere beekjes buiten schot bleven. In de zomer een ruime week naar Lienz met (voor mij) als hoogtepunt van de week de Defreggenbach.

Na de zomer, het inmiddels traditionele, “Rallye de la Cure” weekend. Daar werden we op vrijdag verrast met water in de Chalaux. Net te laat ingestapt waardoor het na een kilometer varen een wandeling door de beek met “sanitair debiet” werd, de kraan was dichtgedraaid :-| In de herfstvakantie puur genot met een weekend “freak” hoogwater op de Irreler Wasserfälle van de Prüm met hoge middag temperaturen en veel zon.

In de winter stonden de usual suspects op het programma waaronder de Lesse en Vresse, de Rur en Perlbach en de Salm en Lienne

→ Lees verder...

1)
kanoën kan natuurlijk het hele jaar door!
start.txt · Laatst gewijzigd: 2021/02/26 17:41 door 127.0.0.1
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0