Noorwegen

Algemeen

Noorwegen heeft een groeiend probleem met de Gyrodactylus salaris een parasiet waar vooral de (wilde) Atlantische zalm last van heeft. De parasiet blijft in leven in je natte boot en kanospullen; derhalve de aanbeveling om spullen tussen verschillende gebieden goed te spoelen met kraanwater en de aanwijzingen op borden en posters goed op te volgen. (zoek nog foto) In Oppdal is een ontsmettingsstation bij de benzine pomp waar tegen tarief de boel op degelijke manier kan worden ontsmet. De besmette (kano) rivieren zijn: Driva, Grøvu, Vefsna, Rauma en Lærdalselva 1).

Snipper uit Wikipedia: Gyrodactylus salaris

Gyrodactylus salaris is een soort in de taxonomische indeling van de platwormen (Platyhelminthes). De worm is tweeslachtig en kan zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtscellen produceren. De soort leeft in zeer vochtige omstandigheden.

De platworm behoort tot het geslacht Gyrodactylus en behoort tot de familie Gyrodactylidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1957 door Malmberg.

zie ook: Vaarbeperking Noorse rivieren

Rivieren

Oppland

Regio's

2)
onbevaarbaar
beschrijvingen/noorwegen/start.txt · Laatst gewijzigd: 2013/08/11 15:39 door mark
CC Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 International
Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed Valid CSS Valid XHTML 1.0